IJssalon

Met ons zelf bereid, uniek roomijs. Gemaakt van verse melk
van onze eigen koeien, krijg je ambacht en pure sensatie op een horentje.

 Ons ambachtelijke roomijs wordt gemaakt op basis van room, volle melk, suikers, eidooiers en een stabilisator.

  • We maken de basis door onze rauwe melk te pasteuriseren. Dit is een proces waarbij de melk wordt opgewarmd tot 85°C en gaandeweg alle ingrediënten worden toegevoegd. Het proces is afgerond wanneer het terug wordt afgekoeld tot een temperatuur van 4°C.
  • Hierna laten we de basis een nacht rijpen op 4°C. Dit doen we voor een nog betere smaakbeleving.
  • Van onze pasteurisatieketel wordt de basis daarna in de ijsturbine gedaan. Zo krijgen we een smeuïge, halfbevroren ijsmassa.
  • De verschillende smaakjes bekomen we door natuurlijke
    producten toe te voegen zoals: echte vanillestokken, chocolade, koffie-extract, vers fruit of fruitconfituren, … Sommige worden toegevoegd voor het turbineren, andere worden achteraf met de hand onder het ijs gespateld, pure ambacht dus…
  • Van hieruit wordt het ijs dan geschept in verschillende
    verpakkingen.

Ons ambachtelijk roomijs dient bewaard te worden bij een temperatuur van -18°C. Als ons roomijs bewaard wordt op -14°C is hij steeds schepbaar.